Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak moc se dá spoléhat na ty online kalkulačky půjček, co jich je teď všude plno? Potřebuji si vzít úvěr na rekonstrukci bytu a zkoušela jsem si propočítat, kolik mě to asi bude stát. Narazila jsem na několik kalkulaček, ale výsledky se dost lišily. Mám z toho trochu zmatek a nevím, jestli se na to můžu vůbec nějak spolehnout. Je mi jasný, že je to jen orientační, ale jak moc se ta realita může lišit? Máte s tím někdo zkušenosti?
10 zobrazení

Ahoj, já jsem s tím měl taky docela dilema, když jsem si bral hypotéku. Nakonec jsem zkusil pro srovnání víc kalkulaček a zjistil jsem, že nejlepší je si to projít na https://www.jktour.cz/. Měli tam celkem přesné odhady a taky srovnání různých bank, což mi hodně pomohlo. Každopádně ber to s rezervou, protože ty kalkulačky ti neřeknou, jestli ti tu půjčku vůbec schválí a za jakých podmínek konkrétně. Záleží na tvém příjmu, historii splácení a spoustě dalších věcí. Takže to ber spíš jako první krok a pak se radši poraď přímo s bankou nebo finančním poradcem.