top of page

Proč kočka spí u nohou?

Aktualizováno: 31. 3. 2022


Kočka leží na posteli
Kočka chce spát u nohou, protože to nenarušuje její komfortní zónu.

Kočka má ráda komfort

Kočka je v mnoha domácnostech milým společníkem. Má nevyzpytatelnou, spíše autoritativní povahu. Tím se velmi odlišuje od psa. Neptá se vás, jestli může to, či ono. Když něco chce podniknout, tak to prostě udělá. Kočka je tvrdohlavá a dává si hodně záležet na tom, aby její osobní komfort byl co nejlepší. A týká se to i spánku. Kočky rády spí na posteli po boku svého majitele, nejčastěji kočka spí u nohou. Proč spí kočka u nohou a ne třeba u hlavy?


Důvody, proč chce kočka ležet u nohou

Důvodů je hned několik. Nejčastějším důvodem, proč kočka spí u nohou je ten, že lidské tělo ze sebe vydává určité teplo. A toto teplo, které kočka vnímá, je pro ni příliš. Když si lehne k nohám, kde je teplota podstatně menší, vyhovuje jí to. Dalším důvodem, proč kočka spí u nohou je ten, že kočka chce mít dostatek svého osobního prostoru. A ten se jí nabízí právě u nohou. Kočka se tak může kdykoliv roztáhnout, aniž by to jejímu majiteli nějak zvlášť vadilo.

Posledním důvodem, proč kočka spí u nohou je ten, že nechce být rušena lidskými výdechy během spánku. Je dobré si uvědomit, že kočka slyší mnohokrát více než člověk. Kočka dokonce slyší více než pes. A lidské výdechy, či dokonce chrápání jsou pro kočku v tu chvíli rušivým elementem.


Kočka zívá
Kočka pro svůj spánek potřebuje dostatek místa, klid a vyváženou teplotu..

Pokud se vám článek líbil, dejte srdíčko. Děkujeme



848 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
© Copyright
Zlatá holka

U KAFÍČKA

bottom of page