top of page

Co je navy? Barva navy je námořnická modrá a je trendy v módě i bytě!

Aktualizováno: 12. 12. 2022


Žena v námořnickém obleku.
Ilustrační foto: Barva navy je tmavě modrá "námořnická" barva, inspirována barvou noci.

Proč námořnická barva

Barva navy, nebo-li anglicky blue navy je barvou námořnické modři. Je to barva, kterou nosili na svých uniformách všichni námořníci po celém světě. Barva je inspirována barvou noci. I když je tato barva hodně spojována právě s námořníky, barva se postupně rozšířila i na jiná odvětví a i dnes má hojné využití. Barva tudíž nikdy nevyšla z módy.



Navy je stále módním trendem

Námořnická modrá se nejvíce uplatňuje na oděvech a v bytových interiérech. Její tmavý modrý odstín spolu s červenou, nebo bílou dodává jistou eleganci, která neunikne žádnému oku.


Barva navy na šatech

Barva námořnická modrá je barvou, která značí eleganci a luxus. Velice oblíbené jsou oděvy v barvě navy. Například puntíkaté šaty, nebo proužkované. Vzorům se nekladou meze a tak lze koupit vlastně cokoliv v této barvě.

Žena v šatech barvy navy. Šaty pruhované, námořnická modř.
Ilustrační foto: Oblíbené jsou pruhované "námořnické šaty".

S jakými barvami námořnickou modrou ladit?

Barva námořnická modrá je stále hitem i v oblasti bytového interiéru. Bytový interiér sladěný v této barvě srší uhlazenou elegancí. S čím barvu navy kombinovat? Nejlépe se ladí barva navy s těmito barvami: bílá, černá, béžová, šedá, jasně červená.


Kancelář v barvě navy.
Pracovní interiér sladěný s barvou navy-námořnickou modrou. K námořnické modré nejvíce ladí barvy černá, bílá, šedá, béžová a jasně červená.

Uplatnění barvy blue navy

Nejvíce se přitom námořnická barva uplatňuje, jako malba na stěnách, kde kontrastuje s bílou barvou. Dále jsou to sedačky do obýváku, či postele. Své udělají i doplňky, jako jsou polštáře, poličky, nebo židle.


Barva navy - námořnická modrá je trendy barvou pro rok 2021


Pokud se vám článek líbil, dejte srdíčko. Děkujeme



768 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
© Copyright
Zlatá holka

U KAFÍČKA

bottom of page